Steenwolpanelen

Het deurtype  ARI-50 , ARI-75, ARI-100 is opgebouwd uit respectievelijk 50 mm , 75 mm of 100 mm dikke steenwolpanelen. Deze panelen zijn samengesteld uit vlakke  stalen platen. Zowel de binnen- als buitenzijde van de platen is 0,8 mm dik. De panelen hebben geen standaardhoogte en worden aangepast aan de hoogte van de deur. De maximale breedte van dit type industriedeur is 5 meter.   
 

De steenwol panelen worden gebruikt voor brandveiligheid. De panelen welke door ons worden toegepast worden geleverd door een  specialist op steenwol panelen. In onderlinge samenwerking is een speciaal deurpaneel ontwikkeld welke alleen door ons op de markt wordt gebracht. De panelen zijn, afhankelijk van hun dikte, getest tot klasse T90. De ARI-100 zou een theoretische waarde van ca. T120 hebben.  De deurpanelen voldoen aan de mechanische eigenschappen welke gelden voor de industriedeur.

 

NB-pakket.

Het No Branda pakket zorgt ervoor dat bij brand de deur zich hermetisch afsluit. In de eerste plaats sluit de deur zich automatisch, ook bij handbediend. Daarnaast zorgen speciale strips voor het luchtdicht afsluiten van de kieren. Tevens wordt bij een NB-pakket alle onderdelen van de deur extra zwaar uitgevoerd. De deur funktioneert als een industriedeur maar heeft een extra funktie als branddeur. 

 

Beplating
De binnenzijde van de stalen beplating is behandeld met een primer. Hierdoor is de hechting van het PUR-schuim optimaal. Ook de buitenzijde van de stalen beplating is voorbehandeld met een primerlaag. De buitenzijde is afgelakt met een brandvrije coating in RAL9002 (grijs-wit).

 

Profielen
Alle profielen om de deur en het railssysteem zijn van staal.

 

Bodemrubber
Het bodemrubber wat bij deze deur wordt toepast is standaard. Echter door gebruik te maken van niet brandend materiaal naast dit rubber zal de deur aan de onderzijde  afsluiten.

 

Topafdichting
Hier is een labyrinth afdichting van stalen profielen standaard bij NB-pakket.

 

Zijafdichting

Bij het NB-pakket worden speciale brandstrips aan de zijkant van de deur geplaatst. De deur zal bij industrieel gebruik niet volledig afdichten. Echter door het gebruik van diverse profielen wordt de afdichting geoptimaliseerd. 

 

Beslagtypes

Voor de boven genoemde deuren gelden de gebruikelijke beslagtypes. Deze kunt u vinden bij Inbouwtypen.

 

Optie's

  • Draadglas ramen in stalen frame in NB-kit
  • Enkele kleuren mogelijk in speciale onontvlambare lak
  • Electrische aandrijvingen met de bijbehorende besturingen
  • Mechanische veiligheden zoals veerbreukbeveiliging en kabelbreukbeveiliging
  • Deur te gebruiken als geluidsisolerende deur